4/11/23

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου Ερμούπολης συμμετέχει στην κινητοποίηση για την υγεία και στηρίζει το πλαίσιο

 
Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης έχει υποχρέωση τόσο προς τα μέλη, τις οικογένειές τους, αλλά και γενικότερα προς όλους του πολίτες, να απαιτήσει την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Την κλιμακούμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσοκομείου των Κυκλάδων αναδεικνύει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από επιτροπή τοπικών φορέων, βουλευτών και εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Το νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 40 επιπλέον εργαζόμενους για να λειτουργήσει με στοιχειώδη ασφάλεια καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν πέσει κατακόρυφα και οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να τους αντικαταστήσουν αριθμητικά, ούτε καν τους συνταξιοδοτηθέντες. Το νοσοκομείο θεωρητικά αναβαθμίζεται με νέα τμήματα, αλλά στην ουσία δεν φαίνονται σημάδια ανάκαμψης από την κρίση στον ορίζοντα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου Ερμούπολης στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση Σωματείων και Συλλόγων από τα νησιά του Αιγαίου, στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00 και καλούμε όλους τους Συριανούς που ζουν σε Αθήνα και Πειραιά να παραστούν στην κινητοποίηση.

Για τη Σύρο και κατ' επέκταση για όλα τα νησιά των Κυκλάδων απαιτούμε επίσης και την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου αεροδιακομιδών για να μπορούν να σώζονται ζωές χωρίς καθυστερήσεις