9/12/23

Νέα Γενική Συνέλευση αγροτών την Κυριακή 10/12

 

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος προσκαλεί σε νέα γενική συνέλευση τα μέλη του την Κυριακή 10/12 και ώρα 18.30 στον Πύργο.

Ήδη στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 26/11 έγινε πλούσια συζήτηση, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξει ακόμα μαζικότερη συμμετοχή για να μας υπολογίσουν και να δοθεί λύση στα προβλήματά μας, τα οποία δεν είναι λίγα! Υψηλό κόστος παραγωγής, περικοπή επιδοτήσεων, ακαρπία στις ελιές (ενδεικτικό είναι ότι σε σχέση με την ακαρπία έχει υπολογιστεί μείωση στα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών πανελλαδικά σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.), ζημιές από αγριογούρουνα, χαμηλές τιμές στα προϊόντα, κερδοσκοπία βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων πάνω στο δικό μας κόπο, έλλειψη προστασίας της παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου, έλλειψη έργων υποδομής (αρδευτικά, δίκτυα, αρδευτικά αποστραγγιστικά έργα, αγροτικοί δρόμοι, πυροπροστασία) κλπ.

 Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα αφού μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ακαρπία στην ελιά αλλά και τις γενικότερες αρνητικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα (αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ) και οργανώνονται μέσα στις επόμενες μέρες συντονισμένες κινητοποιήσεις στα διοικητήρια των Περιφερειών. Αυτό δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!

 ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

 Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση! Ενημερώνουμε αγρότες και αγρότισσες να γραφτούν στο Σύλλογό μας!

 Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 - 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com

             Σάμος, 05-12-2023