9/12/23

Συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη: Με αγώνες διεκδικούμε την προστασίας του εισοδήματός μας και της ζωής μας

 


Όλοι και όλες στην συγκέντρωση, Παρασκευή 15 Δεκέμβρη,

στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

Ως εδώ δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγεία.

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας. Η φοροληστεία θα μεγαλώσει μαζί με τις περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως Υγεία, Παιδεία, πολιτική προστασία, με τεράστιες συνέπειες για το λαό. Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Το νοσοκομείο υποστελεχωμένο, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπολειτουργεί, ο λαός μας βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή μένει χωρίς πρόληψη, θεραπεία και περίθαλψη, πεθαίνει αβοήθητος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες.

Συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”. Φορολογεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με κερασάκι τον προϋπολογισμό και στην πρώτη γραμμή αυτή το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο για τους μικρούς επαγγελματίες που θα οδηγήσει πολλούς σε λουκέτο, την ώρα μάλιστα που μόνο 150 εταιρείες είχαν αύξηση κερδών 302% σε ένα χρόνο που αναλογεί στο μισό του ΑΕΠ της χώρας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας – Εμείς είμαστε οι πολλοί – Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς, το λαό του νησιού μας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και σε αγώνα διεκδίκησης ενάντια στην ακρίβεια και προστασία του εισοδήματός, για:

·   Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, με ΣΣΕ και επαναφορά Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους.

·  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

·   Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

·   Δραστική μείωση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, με συχνή και ασφαλή συγκοινωνία.

·       Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

·       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·       Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

·       Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προστασία φυσικών καταστροφών. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

·       Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Καμιά διακοπή ρεύματος.

·   Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ