18/1/24

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

 

Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας και όλης της χώρας έχουν δίκιο και θα νικήσουν! Σήμερα στέλνουν ένα  ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που είναι έτοιμη να φέρει στη  Βουλή για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων υποβαθμίζοντας και άλλο τις σπουδές των παιδιών μας.

Βροντοφωνάζουν ότι δεν θα γίνει  η αδικία νόμος και ότι η παιδεία είναι δικαίωμα για όλους και όχι ευκαιρία ανάλογα με την τσέπη του καθενός.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβαθμιστεί η παιδεία στην χώρα μας. Αναβάθμιση για εκείνη είναι τα σπασμένα σχολεία και πανεπιστήμιο, αναβάθμιση για εκείνη είναι τα κοντέινερ, αναβάθμιση για εκείνη είναι να κλείσουν και άλλες περιφερειακές  σχολές, αναβάθμιση είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων, αναβάθμιση για εκείνη είναι οι τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις από το σχολείο κιόλας, αναβάθμιση είναι οι χιλιάδες άνεργοι αναπληρωτές, οι χιλιάδες άνεργοι ή ετεροπασχολούμενοι πτυχιούχοι.

Όλα αυτά ευτυχώς οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές τα γνωρίζουν και δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τα τωρινά ήδη προβλήματα που υπάρχουν αλλά ούτε θα δεχτούν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που διαλύει το μέλλον και τα όνειρα τους

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στεκόμαστε δίπλα στην νεολαία των νησιών μας και όλης της χώρας που παλεύει αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματα της, για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για μόρφωση ολόπλευρη, για πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Διεκδικούμε:

- Απόσυρση του νομοσχεδίου-αντιδραστική τομή!

- Όχι στα ιδιωτικά - μη κρατικά πανεπιστήμια. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16.

- Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16.

- Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

- Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων. Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών - εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

- Αποκατάσταση όλων των ζημιών των κτηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο από το σεισμό.

 

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών και

την κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών

την Πέμπτη 18 Γενάρη στις Φοιτητικές Εστίες στο Καρλόβασι, στη 1 το μεσημέρι

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ