19/1/24

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Από την κινητοποιηση των αγροτών στην Περιφέρεια

 

Στην προγραμματισμένη εδώ και μέρες κινητοποίησή μας προχωρήσαμε την Τετάρτη 17/1 το πρωί οι αγρότες έτσι όπως αποφασίσαμε στις γενικές μας συνελεύσεις με μπροστάρη τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο με κύριο αίτημά μας να παρθούν μέτρα για τη συνολικότερη στήριξη του πρωτογενή τομέα στο νησί μας!

Η αρχή έγινε! Βγήκαμε στο δρόμο αγρότες και αγρότισσες από όλα τα χωριά της Σάμου και διεκδικήσαμε τη μείωση του κόστους παραγωγής, των τιμών σε λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα, να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις μας, να δημιουργηθεί τώρα σφαγείο στο νησί, να παρθούν μέτρα για τις καταστροφές από ασθένειες, από τα αγριογούρουνα, μέτρα για την ακαρπία στις ελιές, στήριξη των μελισσοκόμων, να έχουμε καλή αγροτική οδοποιία κλπ

Με σύνθημα «Τώρα μια γροθιά όλα τα νησιά, δε θα ξεκληρίσετε την αγροτιά» αλλά και «Πετρέλαιο, εφόδια, λιπάσματα ακριβά δεν αντέχει άλλο η αγροτιά», «Τα αγριογούρουνα μας έκαναν ζημιές, φτιάξτε τώρα ομάδες κυνηγετικές» ξεκίνησε η συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια και εξελίχτηκε σε πορεία με τα πόδια και με αγροτικά στην παραλιακή του Βαθιού για την ενημέρωση της κοινωνίας μας.

Συνάντηση αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ελισαίο Μαυρατζώτη και τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιάννη Καλτάκη όπου τους κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα. Αντίστοιχο υπόμνημα (ξανα)δόθηκε και στο γραφείο του Βουλευτή κο Στεφανάδη.

Οι αγρότες στη Σάμο μέσα από το Σύλλογό μας που πραγματικά αποτελεί αποκούμπι για εμάς, που παλεύουμε να ζήσουμε από τα χωράφια μας,  δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τη δράση μας. Προχωράμε σε συσκέψεις εκ νέου σε όλα τα χωριά και συντονιζόμαστε τόσο με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου όσο και με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.   

Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 - 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com

             Σάμος, 17-01-2024