7/2/24

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις για τα πανεπιστήμια 8 Φλεβάρη

 


ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, για όλο το δημόσιο, 11 π.μ. έως λήξη ωραρίου

Σάμος: Συγκέντρωση 12.30 μμ στο κτήριο του Πανεπιστημίου στο Μεσαίο Καρλόβασι (δίπλα στο Δημ. Σχολείο) και πορεία προς το κέντρο της πόλης

Ικαρία: Συγκέντρωση 10 πμ του ΣΕΠΕ Ικαρίας στο 2ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου (συμπληρωματικές στάσεις από τα εκπαιδευτικά σωματεία και το ΣΕΝΙ)


Η Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί στη νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλούμε τα σωματεία να προχωρήσουν σε αποφάσεις και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλος ο λαός που βλέπουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα μπει ταφόπλακα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, δίνουν σε όλη την Ελλάδα μια σπουδαία μάχη. Μια μάχη που πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει ακόμη μαζικότερη και να είναι νικηφόρα, δηλαδή να αποτρέψει κάθε αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης απ’ τη μία και να οδηγήσει σε αποφάσεις αναβάθμισης και γενναίας χρηματοδότησης του δημόσιου πανεπιστημίου απ’ την άλλη. Στην καταστολή και την τρομοκρατία που επιχειρείται απ’ την κυβέρνηση απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται, μία είναι η απάντηση: Συνέχιση του αγώνα, ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο αποφασιστικά!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάψει το μαύρο, άσπρο και να μας πείσει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θέλει να αναβαθμίσει την παρεχόμενη παιδεία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, έχει αποτύχει παταγωδώς. Αφού γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα των πανεπιστημίων, όπως και των σχολείων και συνολικά της εκπαίδευσης, γιατί δεν τα λύνουν;; Γιατί αυτοί τα δημιούργησαν. Συνειδητά έκοψαν το 70% της χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 15 χρόνια. Συνειδητά αφήνουν ακόμη και το κτήριο της Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι της Σάμου άφτιαχτο 3,5 χρόνια μετά το σεισμό, όπως και τα περισσότερα σχολεία!

Άλλες είναι οι στοχεύσεις τους. Θέλουν να εξισώσουν τα πτυχία με κάθε λογής πτυχίο ιδιωτικού ΑΕΙ, στο οποίο η πρόσβαση, αλλά και η λήψη πτυχίου, θα εξαρτώνται απ’ το πόσα έχεις να πληρώσεις. Ενώ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η εισαγωγή στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για να δημιουργήσουν πλήθος πελατείας, που θα τη στείλουν να πληρώνει αδρά στο ιδιωτικό. Δεν πρέπει και δε θα το δεχτούμε! Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – Πτυχία με αξία – Δουλειά με δικαιώματα

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας