22/3/24

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: Πρόταση κήρυξης 48ωρης απεργίας-Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική στις 17/4 με στάση εργασίας

Πρόταση κήρυξης 48ωρης απεργίας-Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική στις 17/4 με στάση εργασίας

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Μετά τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, όπου εργαζόμενοι,  αγρότες,  φοιτητές,  μαθητές ενωμένοι διαδηλώσαμε·  μετά την απεργία στις 8 Μάρτη ενάντια στην επίθεση στη δημόσια δωρεάν παιδεία, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ&Ν Σάμου προτείνει προς το ΔΣ της ΔΟΕ 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου: με 24ωρη πανεκπαιδευτική στις 16 και συμμετοχή στην γενική απεργία (προκηρυγμένη ήδη από ΓΣΕΕ) στις 17 Απριλίου για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων και του λαού για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. 

Απέναντι στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω απ’ τις ζωές μας απαντάμε με απεργιακούς αγώνες και μαζική συμμετοχή. Απεργούμε ενάντια στην αξιολόγηση, τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης,  διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ για τον κλάδο μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ&Ν Σάμου καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ χωρίς καθυστέρηση να πάρει απόφαση για τη 48ωρη απεργία και ταυτόχρονα κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την 17η Απριλίου, σε προσπάθεια διαμόρφωσης απεργιακού κλίματος και συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις ακόμη κι αν δεν υπάρξει τελικά απεργιακή απόφαση από ΔΟΕ ή ΑΔΕΔΥ για τη μέρα εκείνη.