31/3/24

Επιτροπή Ειρήνης Σάμου: Πρωτοβουλία καλλιτεχνικής δημιουργίας-επιστολή πρόσκλησης ενδιαφέροντος



ΕΠΙΣΤΟΛΗ
- ΠΡΟΣΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

«Ζωγραφίζοντας για τα παιδιά  της Παλαιστίνης»

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, νέοι και νέες

Ø Επί πέντε ολόκληρους μήνες  τα παιδιά της Παλαιστίνης, οι συμμαθητές και συνομήλικοί σας, παίζουν «κρυφτό»  με το θάνατο.

Ø Πάνω από 13.000 παιδιά και συνολικά πάνω από 30000 άνθρωποι (αριθμοί που αυξάνονται καθημερινά) έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Ενός κράτους που από το 1948 , δολοφονεί, διώχνει από τα σπίτια τους , γκρεμίζει σχολεία και νοσοκομεία, φυλακίζει και βασανίζει, μεταχειρίζεται κάθε τρόπο για να εξοντώσει έναν ολόκληρο λαό.

Ø Έναν λαό  που αγωνίζεται να μείνει στη γη των προγόνων του , να έχει ελεύθερο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, να χτίσει μια ειρηνική ζωή στη πατρίδα του.

Ø Αυτό το διαρκές έγκλημα έχει ξεσηκώσει ένα παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει πολλές και στην Ελλάδα και εδώ στη Σάμο. Πολλοί από εσάς πήρατε μέρος, διαδηλώσατε και φωνάξαμε μαζί, «Λευτεριά στη Παλαιστίνη».

Ø Όμως το έγκλημα συνεχίζεται… γιατί το Ισραήλ έχει τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε, που το θέλουν «χωροφύλακα» της περιοχής για τα δικά τους κέρδη και  συμφέροντα.

Ø Τον μόνο σύμμαχο και υπερασπιστή που έχουν οι Παλαιστίνιοι,  είναι οι λαοί και οι νέοι όλου  του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Σ’ αυτά τα πλαίσια σκεφθήκαμε να απευθυνθούμε σε σας και να σας καλέσουμε να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας και το δημιουργικό σας ταλέντο, «ζωγραφίζοντας  για τα παιδιά της Παλαιστίνης».

Ø Απέναντι στη δύναμη των όπλων, των βομβαρδισμών και του θανάτου, ας αντιπαραθέσουμε τη δίψα για ζωή, την αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, την αγάπη μας για τους συνομηλίκους μας, για τους συμμαθητές μας, για την Ειρήνη. Δημιουργώντας  έργα ζωγραφικής (ατομικά και ομαδικά), που θα εκτεθούν την Κυριακή 14 Απρίλη 2024 στη Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, εκεί όπου θα τερματίσει η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, στην οποία επίσης σας καλούμε να πάρετε μέρος.

 

            Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και το ενδιαφέρον σας

             Σάμος 3-3-2024

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης