29/4/24

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: Όλοι 1Η Μάη στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο 10 στο ΕΚΣ, Βαθύ και στην Ικαρία στις 12 πλ. Ευδήλου

Συναδέλφισσες/οι

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης!

138 χρόνια από το Σικάγο

131 χρόνια από την πρώτη Πρωτομαγιά στην Αθήνα

88 χρόνια από τον ματωμένο Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη

80 χρόνια από την εκτέλεση των "200" στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944

 

Τιμάμε τη θυσία τους, τιμάμε τις λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης που έχουν γραφτεί με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός τους».

 

Φέτος, η Εργατική Πρωτομαγιά έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την Εργατιά καθώς επισκιάζεται από την ανελέητη επίθεση του Κεφαλαίου στους εργαζομένους, με την εφαρμογή του Αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβρη και η Εργατιά αποφασιστικά καταδίκασε στις απεργιακές κινητοποίησης των ημερών!

Συναδέλφισες/οι, μας κλέβουν τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτηθεί, μας κλέβουν το 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο! Τώρα λέμε ως εδώ, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα χαρίσουμε τις ζωές μας και την υγεία μας για να κερδοφορούν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κεφαλαιοκράτες τους, την στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα επειδή οι μισθοί είναι στα ίδια επίπεδα με το 2012, την στιγμή που ο πληθωρισμός τρώει τον μισθό, την στιγμή που η ενέργεια έχει φτάσει στα ύψη και με την φοροληστεία η κυβέρνηση και η ΕΕ να χρηματοδοτούν τους πολέμους στη γειτονιά μας. Ενδεικτικά η φρεγάτα Ύδρα που έχει σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα, για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων, στοιχίζει στον Λαό μας 500,000 ευρώ ημερησίως!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν τα κορμιά μας στον βωμό του κέρδους!
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.
  • Άμεση και πλήρη στελέχωση του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου με προσλήψεις και άλλων επιθεωρητών.

ΟΛΟΙ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 ΣΑΜΟΣ: 10 Εργατικό Κέντρο, ΙΚΑΡΙΑ:  12 πλ. Ευδήλου

Το Δ.Σ.