16/4/24

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελαμάτων Ικαρίας-Φούρνων: Απεργία 17 Απρίλη. Ως εδώ! Απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουμε οι πολλοί!

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη και ώρα 12:00π.μ στην Πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη, ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και προστασία της ζωής, επιβάλλεται από την ίδια την πραγματικότητα που ζούμε.

 Μέρα με την μέρα βιώνουμε την ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, οι φόροι είναι θηλιά στον λαιμό μας, οι παροχές υγείας και το φάρμακο είναι είδος πολυτελείας, η εκπαίδευση εμπόρευμα, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις απειλούν τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστάδων μέσα από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.  Μάλιστα με θράσος μιλάνε για ρυθμούς ανάπτυξης την ίδια ώρα που οι δαπάνες στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η μεγάλη κοροϊδία για αύξηση του βασικού μισθού (από 751 ευρώ στα 830 ευρώ μεικτά) με το ζόρι μπορεί να χαρακτηρισθεί “ψίχουλο”!

 

Η αιτία για την ακρίβεια, τους πετσοκομμένους μισθούς, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, είναι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες εργασίας και της ζωής μας.

 

Αμέτρητα είναι τα παραδείγματα που μας γεμίζουν με αγανάκτηση! Το έγκλημα στα Τέμπη και η συγκάλυψη των ευθυνών της πολιτικής που μετράει τις ζωές μας ως κόστος. Τα εργατικά ατυχήματα που ολόενα και αυξάνονται, με πιο πρόσφατο να είναι αυτό ενός οικοδόμου στη Σάμο όπου έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας.

 

Στον δικό μας κλάδο βιώνουμε καθημερινά  τα εξαντλητικά, ανασφάλιστα ή μισοασφαλισμένα μεροκάματα με τους χαμηλούς μισθούς και τα τσακισμένα δικαιώματα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τις ανύπαρκτες ΣΣΕ και τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται καθημερινά.

 

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με την αύξηση- κοροϊδία που θα προκύψει όπως φαίνεται από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση. Απαιτούμε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στα συνδικάτα. Γυρίζουμε την πλάτη στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού και στις διεκδικήσεις που έχουν κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν περιμένουμε σωτήρες, η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση στα σωματεία μας, στον συλλογικό μας αγώνα!

 

Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή στον πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στον Παλαιστινιακό λαό! Η πολιτική που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα, σκορπούν τον θάνατο και την προσφυγιά, ενώ την ίδια ώρα δίνουν δις ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και πολεμικές αποστολές εκτός Ελλάδας αλλά δεν βρίσκουν για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

 

Δε μασάμε με την κοροϊδία της κυβέρνησης και την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού που εξαφανίζεται «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Τα 830€ μεικτά, δηλ.706€ καθαρά το μήνα, δεν φτάνουν! Οι χιλιάδες εργαζόμενοι με καθεστώς ελαστικών σχέσεων δεν μπορούν να ζήσουν με 400€. Οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30€ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας!

 

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

·        Τις σύγχρονες ανάγκες μας με σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

·        Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με βάση τις ανάγκες μας.

·        Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

·        Μείωση εργάσιμου χρόνου. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Ταμείο ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας για όλους τους εποχικούς συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώσπου να ξαναπάμε για δουλειά.

·        Προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

·        Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς καθώς  την αποζημίωση στο 100% της περιουσίας του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο με πλήρη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κράτους.

·        Ρεύμα φθηνό για τον λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργησης του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

·        Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

·        Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Δωρεάν, πλήρης και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβόλια.

·        Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

·        Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

·        Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή επιβατών και εργαζομένων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ