16/4/24

ΕΝΙΣ - Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την ακρίβεια, τη φοροληστεία και τους πετσοκομμένους μισθούς

 ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ – Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σάμου-Στάση Εργασίας (11 π. μ. – 3 μ. μ.)

Η Ένωση Νοσοκομειακών ιατρών Σάμου, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε η ακρίβεια και η φοροληστεία να τσακίζει το εισόδημα μας και να δυσκολευόμαστε ή και να αδυνατούμε «να βγάλουμε το μήνα».

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε «ατομική ευθύνη», την περίθαλψη σε «εμπόρευμα» και τον ασθενή σε «πελάτη».

Η θεσμοθέτηση των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων του «χειρουργείται έγκαιρα όποιος πληρώνει» και των ιδιωτικών πανεπιστημίων του «σπουδάζει όποιος πληρώνει» αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη του σαπίλας του συστήματος που ζούμε, όπου ακόμη και βασικές κοινωνικές ανάγκες και λαϊκά δικαιώματα αντιμετωπίζονται ως πεδία κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ομίλους και το κρατικό σύστημα υγείας, που λειτουργεί ολοένα και περισσότερα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    ►Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.

►Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

►Μαζικές προσλήψεις  με σύντομες διαδικασίες μόνιμου προσωπικού. Να στελεχωθεί τώρα με ιατρούς και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό το τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Να προσληφθούν τώρα όλες οι απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν, όπως οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγοι, ογκολόγοι και άλλες ειδικότητες. Να στελεχωθούν τώρα όλες οι βοηθητικές-υποστηρικτές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως προσωπικό καθαριότητας, εργάτες, αποθηκάριοι, προσωπικό εστίασης, τραπεζοκόμες, πλυντήρια, τηλεφωνικό κέντρο  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

 Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

 ► Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

Τα ΔΣ