24/4/24

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

ΣΑΜΟΣ: 10 Εργατικό Κέντρο, ΙΚΑΡΙΑ:  12 πλ. Ευδήλου

Η 1η του Μάη αποτελεί μέρα ορόσημο για τους αγώνες της εργατικής τάξης! Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 έως την Αθήνα το 1893 και από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, η μέρα αυτή είναι συνώνυμη της πάλης και της διεκδίκησης των εργατών όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και τον ρατσισμό, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Είναι μέρα επαγρύπνησης και ενίσχυσης των αγώνων μέσα από τα ταξικά σωματεία μας, τα Εργατικά Κέντρα, τις ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ, γιατί κάθε μέρα καταστρατηγούνται και διαλύονται κατακτήσεις αιώνων με τις οδηγίες της ΕΕ, τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και στήριξαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Είναι μέρα πάλης ενάντια στην 6μερη εργασία, στα 13ωρα που δουλεύουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, δίχως μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση κράτους και εργοδοσίας, την τρομοκρατία και την καταστολή τους.

      ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ»

Δυναμώνουμε τους εργατικούς αγώνες των νησιών μας! Όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, διδασκόμαστε από το παρελθόν, εμπνεόμαστε από τους συμπατριώτες μας που ήταν στους 200 κομμουνιστές που 80 χρόνια πριν έπεφταν στα ματωμένα χώματα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής από τους ναζί - κατακτητές! Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να φέρουμε τούμπα αυτή τη βαρβαρότητα, να σταματήσουμε τη φρίκη του πολέμου που γεννάει η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, 75 χρόνια τώρα, και των ιμπεριαλιστών όπου γης! Την Πρωτομαγιά τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·      Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

·      Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

·      Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Όχι σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος.

·      Άμεση και πλήρη στελέχωση του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στη Σάμο. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία, τακτικοί έλεγχοι από επιθεώρηση και ΙΚΑ.

·      Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές πχ σεισμούς, πυρκαγιές. Έλεγχος και αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό στα σχολεία.

·      Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ΥΔΡΑ και κάθε στρατιωτική δύναμη που είναι εκτός συνόρων.

·      Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

·      Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ