20/5/24

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Να ανανεωθεί η σύμβαση και να προστατευεί η έγκυος συνάδελφος!

Συναδέλφισσες/οι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου εκφράζει την ολοκληρωτική και απερίσπαστη στήριξη στη συναδέλφισσα, εργαζόμενη στην Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση στην Αθήνα, για να εξασφαλιστεί  η προστασία της, ως εγκύου εργαζόμενης και μέλλουσας μητέρας.

Καλά καταλάβατε, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ανανέωση της συμβάσεώς της και μετατροπή της από ορισμένου χρόνου σε αορίστου την στιγμή που η ίδια έχει γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της και ζούσε ήδη τόσα χρόνια με την ανασφάλεια του αν θα έχει δουλειά, αφού οι εργασιακές της συνθήκες άλλαζαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, σε απόλυση, σε επαναπρόσληψη και πάει λέγοντας!

 Ντρέπεται και η ντροπή!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα και των νόμων που αφήνουν την εργαζόμενη απροστάτευτη, ακόμα κι αν πρόκειται για εργασιακό χώρο ανθρωπιστικού τομέα. Αυτή είναι η αρχή της «ίσης μεταχείρισης»! Είναι εμφανές ότι δέχεται λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τους συναδέλφους της και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μία αιφνίδια διακοπή της δεκαετούς εργασιακής της πορείας, χωρίς καμία ασφάλεια και προστασία για το μέλλον, για εκείνη, το παιδί της και την οικογένεια της! Απολύεται δηλαδή γιατί είναι έγκυος! Μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ημερομηνία λήξης της σύμβασής της συμπίπτει με την υποχρεωτική έναρξη της άδειας κυοφορίας!

Απαιτούμε, άμεσα να ανανεωθεί η σύμβαση της συναδέλφισσας και να διασφαλιστεί η εργασία της και με το πέρας της άδειας μητρότητας. Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία, κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη μόνη της απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε! Με την ευκαιρία και λόγω της κατάστασης που επικρατεί και στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζητάμε να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των συναδέλφων που λήγουν τα προγράμματα στα οποία εργάζονται με αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς δουλειά και να πληρώνονται στην ώρα τους τα δεδουλευμένα τους!

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνυπογράφει και στηρίζει την επιστολή των 114 συναδέλφων-εργαζομένων της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση με την οποία συμπαραστέκονται στη συνάδελφο τους για να μην απολυθεί!

Το κείμενο των εργαζομένων της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση:

 https://www.siya.gr/epistolimetadrasi13524/


Το Δ.Σ.