17/6/24

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Σάμου: Όλοι και όλες στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 26/6 - Δυναμώνουμε το Σωματείο μας

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
26 ΙΟΥΝΗ, 19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΤΟ ΒΑΘΥ

ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στα supermarket, στα χονδρεμπορικά, στις μεταφορικές και στα κούριερ, στις αποθήκες και στα γραφεία, στην καθαριότητα, σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση εμπορική και υπηρεσιών στα νησιά μας.

Σε καλούμε να έρθεις να γραφτείς και να ενισχύσεις το Σωματείο σου, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου. Να συμμετέχεις στη γενική συνέλευση και στις εκλογές, να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας!

Γιατί το Σωματείο είμαστε όλοι εμείς που ζούμε με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την ώρα που τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν. Είμαστε εμείς που εργαζόμαστε σε όλα τα πόστα με υπεράνθρωπους ρυθμούς, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, με έντονη σωματική και ψυχική καταπόνηση, πολλές φορές χωρίς μέτρα ασφαλείας. Που έχουμε τις ίδιες αγωνίες και βάσανα με τους συναδέλφους μας σε όλους τους κλάδους. Που παλεύουμε για το μεροκάματο, την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τις απολύσεις, την εργοδοτική ασυδοσία, ενάντια σε αντεργατικά μέτρα και σε όσα μας στερούν κυβερνήσεις και ΕΕ. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, παρεμβαίνουμε, διεκδικούμε για τις ανάγκες μας.

Είμαστε όλοι εμείς που δεν είμαστε μόνοι!  Έχουμε το δικό μας «σπίτι» δράσης, στήριξης, αλληλεγγύης! Το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Σάμου! Μην απέχεις. Γράψου – Συμμετείχε – Δράσε! Γιατί ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει δυνατός εργαζόμενος!

 

Με πιο δυνατό σωματείο μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Διεκδικούμε:


ü Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Στήριξη της μητρότητας.

ü Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Καθολική επαναφορά των τριετιών (συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2023). Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.  

ü Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όχι ωράρια εξόντωσης και ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν τα κορμιά μας στον βωμό του κέρδους! Κανένας ανασφάλιστος και κακοπληρωμένος.

ü Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

ü Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Άμεση και πλήρης στελέχωση Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στη Σάμο. Συχνή και ουσιαστικοί έλεγχοι.

ü Στήριξη και πλήρη αποζημίωση των συνάδελφοι που τα σπίτια τους είναι σεισμόπληκτα. Νέα σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας!

ü Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 

ü Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και εντός των νησιών.

ü Απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις. Να στηριχθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν τα κέντρα φυλακές.


Δεν είμαστε μόνοι μας! Σε όλη τη χώρα υπάρχουν σωματεία ταξικά, του κλάδου μας, Εργατικά Κέντρα, το Π.Α.ΜΕ. που στηρίζουν τον εργαζόμενο στον καθημερινό αγώνα για να δουλεύει με αξιοπρέπεια, να διεκδικεί τα δικαιώματά του, να βελτιώνονται οι όροι εργασίας του, να βάζει φρένο στις απολύσεις.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!