8/11/25

Νοέμβρης 1973! Εδώ Πολυτεχνείο!

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη

Σάμος: πλ. Καρλοβάσου στις 6:30μμ

Ικαρία: πλ. Ευδήλου στις 7μμ

52 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, τιμούν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική δράση. Τιμούν τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικανοΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας με τη συνέχιση και το δυνάμωμα της πάλης με σύγχρονους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

Η ιστορία μας και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποδεικνύει πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί να τα βάλει και με τον πιο δυνατό αντίπαλο χωρίς να περιμένει κανέναν επίδοξο σωτήρα. Έτσι και ο λαός μας, όπως στο παρελθόν έβαλε εμπόδια στην πολιτική της αστικής τάξης, έτσι μπορεί να το κάνει και τώρα ενάντια στο 13ωρο, ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, Παιδείας και συνολικά της ποιότητας ζωής του.

      ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Τα συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν στις Πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζουν οι εργαζόμενοι. Παραμένουν επίκαιρα, διότι ο ελληνικός λαός διατρέχει τους ίδιους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας, κατά κύριο λόγο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και την γενοκτονία στην Παλαιστίνη με παραστάτες τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν ακόμη πει την τελευταία τους λέξη. Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία. Να δοκιμάσουν τη δύναμη τους οργανωμένα. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς και τους αγώνες του Πολυτεχνείου. Με σύγχρονους λαϊκούς και οργανωμένους αγώνες σήμερα. Ενάντια σε ιμπεριαλισμό και μονοπώλια, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Καλούμε τα Σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους φορείς του τόπου μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου