10/12/19

Αλληλεγγύη στο λαό της Αλβανίας Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ -  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ


Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου και των Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, στα Τουριστικά Γραφεία και στα Επισιτιστικά Επαγγέλματα, εκφράζουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στην Αλβανία. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Αλβανούς και ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται στο νησί και τη χώρα στις οικοδομές, στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια ή όπου αλλού και υπέστησαν καταστροφές στα σπίτια, στις περιουσίες τους, είτε πολύ χειρότερα έχασαν ή τραυματίστηκαν συγγενικά και οικεία τους πρόσωπα.

Δυστυχώς ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι κυβερνήσεις δεν κοιτούν πώς να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες ώστε να μην θρηνούμε θύματα, να μην χάνεται το βιός μας που με τόσο κόπο καταφέραμε να έχουμε. Γι αυτό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία δεν παίρνουν μέτρα αντισεισμικής προστασίας, δεν φτιάχνουν αντιπλημμυρικά έργα, δεν παρέχουν φθηνές και ασφαλείς εργατικές κατοικίες. Μόνη τους έννοια τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών.
Εμείς οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής μας, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας, ενωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας, αγωνιστικά, πρέπει να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας για υγεία, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, δουλειά και ζωή με δικαιώματα για μας και τις οικογένειές μας.
Ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας συγκεντρώνουμε έως την Παρασκευή 13/12 είδη πρώτης ανάγκης: ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ).
ΒΑΘΥ: καθημερινά 9:00-13:00 στο Εργατικό Κέντρο,
απόγευμα μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 22730-27561
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 6972-764106 και 6942-445367
Τα πράγματα θα παραδοθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας για να μεταφερθούν στην Αλβανία.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ