2/3/20

Εκδηλώσεις Γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ για 8η Μάρτη


Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου 6 Μαρτίου ξενοδοχείο Σάμος 6:30μμ.

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου – 8 Μαρτίου στο ΚΕΝΕΦ ώρα 6μμ.

Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου – 14 Μαρτίου στην αίθουσα του συλλόγου ώρα 6μμ.

Σύλλογος «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Παγώνδα- 8 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο 5μμ




ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ "Η ΟΜΟΝΟΙΑ"

8 Μάρτη 2020


Σήμερα, 110 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, με πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι αναγκαίοι, αφού οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ζουν και βασιλεύουν. Τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο συντρίβονται από τη βαρβαρότητα, που έχει θεό τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών.

Κι όμως, σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, και να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Οι ανάγκες μας όμως βρίσκουν εμπόδιο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων. Γιατί αυτοί δεν θέλουν να καλύψουν τις δικές μας ανάγκες, αλλά θέλουν να μεγαλώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και με πολέμους, προσφυγιά.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Οι αγώνες των εργατριών του περασμένου αιώνα , που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Τιμάμε την 8η του Μάρτη δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία.
Συσπειρωνόμαστε μαζικά στους συλλόγους και στις ομάδες γυναικών στο Βαθύ, στους Μυτιληνιούς, στο Καρλόβασι, στον Μαραθόκαμπο, στον Παγώνδα. Κάνουμε δυνατά τα εργατικά σωματεία που δεν τα διπλώνουν μπροστά στους εργοδότες.

 Αγωνιζόμαστε για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τοπικά  διεκδικούμε:

--Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού με μόνιμο προσωπικό. Πλήρη στελέχωση της Παιδιατρικής κλινικής
--Να πιεσθεί με κάθε τρόπο η Ε.Ε να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να πάνε σε κράτη – μέλη της.
Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας που τους εγκλωβίζει παρά τη θέλησή τους στα νησιά και στη χώρα μας.
Να παρθεί πίσω η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις και να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού.
Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ και να μην ανοίξουν καινούργια πουθενά.
2
Άμεσος απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
Αντί των ΜΚΟ, που ανεξέλεγκτα δρουν σήμερα στις προσφυγικές δομές, να φτιαχτούν ειδικές κρατικές δομές, που χρειάζονται, για να διαχειριστούν το προσφυγικό.
--Όχι στη θεσμοθέτηση "χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών" και την παράδοση της απεξάρτησης σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ΜΚΟ. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών κοινοτήτων με στεγνά προγράμματα, για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Στηρίζουμε τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και του «Φάρου» στη Σάμο
Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Πρόγραμμα αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία με παροχή δωρεάν μικρού γεύματος σε όλους τους μαθητές από το δήμο
Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών με δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα.
--Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Κατασκευή ξενώνα ενηλίκων- κακοποιημένων γυναικών.
--Κατασκευή κτιρίου για Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στους Μυτιληνιούς. Επισκευή, συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών, και του αγροτικού ιατρείου. Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών. Αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
--Το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το Σχολείο για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες είναι ακατάλληλο και εκτός πόλης. Ζητούμε 1. Να βρεθεί τώρα κατάλληλο κτήριο μέσα στην πόλη για να λειτουργήσει. 2. Να προγραμματιστεί κατασκευή νέου και ειδικού εντός της πόλης
--Στελέχωση περιφερειακού ιατρείου Μαραθοκάμπου με γιατρό γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια. Να συνεχιστούν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το κτήριο του νηπιαγωγείου. Να κατασκευαστούν σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές με της κατάλληλες προδιαγραφές στο Μαραθόκαμπο, Όρμο και Κάμπο. Αποκατάσταση  δικτύου ύδρευσης,  Μαραθοκάμπου (όπου υπάρχουν αμιαντοσωλήνες). Επισκευή, συντήρηση και καθαριότητα του κλειστού γυμναστηρίου. Να ξαναλειτουργήσει το ληξιαρχείο Μαραθοκάμπου. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη μετά την αδικαιολόγητη αύξηση κατά 120%.
--Κατασκευή αξιοπρεπούς αγροτικού ιατρείου στο Ηραίον σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα της παιδικής χαράς Ηραίου.
Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου 6 Μαρτίου ξενοδοχείο Σάμος 6:30μμ.

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου – 8 Μαρτίου στο ΚΕΝΕΦ ώρα 6μμ.

Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου – 14 Μαρτίου στην αίθουσα του συλλόγου ώρα 6μμ.

Σύλλογος «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Παγώνδα- 8 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο 5μμ.