28/4/20

Για την Πρωτομαγιάτικη Απεργία


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Από νωρίς το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και Σωματείων, μοιράζουν την ανακοίνωση και βάζουν αφίσες για τη σημερινή Πανελλαδική Μέρα Δράσης και προετοιμάζουν τις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές πολύμορφες εκδηλώσεις κόντρα στη σιωπή που θέλει να επιβάλει η μεγαλοεργοδοσία και η κυβέρνηση.


Αυτός είναι ο στόχος «μεταφοράς» της Πρωτομαγιά μια βδομάδα μετά (!) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση: αποπροσανατολισμός, απαξίωση, αποσύνδεση από τη συνείδηση του λαού και κυρίως της νεολαίας, από τον ανειρήνευτο διαχρονικό αγώνα που δίνει η εργατική τάξη για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Μη μας κοροϊδεύουν λοιπόν! Αυτοί που μας αφήνουν χωρίς γιατρούς και ασθενοφόρα να πεθαίνουμε στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς, που βάζουν τους υγειονομικούς να διαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και μάλιστα χωρίς μέσα προστασίας, τους εργαζόμενους να συνωστίζονται σε κλειστούς εργασιακούς χώρους κλπ προφανώς και δεν νοιάζονται πραγματικά για την υγεία μας περισσότερο από εμάς τους ίδιους!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμο, Σωματεία που συγκροτούν το ΠΑΜΕ στο νησί και τη χώρα έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι με υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που λέει ο ΕΟΔΥ (γάντια, μάσκες, αποστάσεις κλπ) είναι μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, πολύ περισσότερο τώρα που βάλετε η ζωή, η υγεία του και τα εργασιακά του δικαιώματα, ένα βήμα πριν μια νέα οικονομική κρίση που αν δεν παλέψει θα τον χτυπήσει ακόμη μια φορά αλύπητα για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Έτσι θα κάνουμε και την φετινή Πρωτομαγιά με Απεργία που προκηρύχτηκε αργά χθες βράδυ για τον ιδιωτικό τομέα για την Παρασκευή 1η Μάη. Με καταθέσεις στεφανιών στα μνημεία Σάμου και Ικαρίας για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής του ‘44, με πανό και αφίσες σε όλο το νησί, με τραγούδια και συνθήματα από μικροφωνικές και ντουντούκες σε γειτονιές και χωριά, με κατακόκκινα λάβαρα να ανεμίζουν θυμίζοντας το αίμα όσων θυσιάστηκαν αλλά και όσων χάθηκαν από την πανδημία άδικα. Με συμβολικές εκδηλώσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι στις οποίες οι εργαζόμενοι από τα σωματεία, με μάσκες, γάντια και τηρώντας τις αποστάσεις θα χαιρετίσουν, θα σκύψουν σεμνά και θα προσκυνήσουν τους νεκρούς της τάξης τους και θα ορθώσουν το ανάστημα και τη γροθιά τους για τους αγώνες που μας προστάζουν οι ανάγκες και η ίδια η ζωή να κάνουμε για να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Τηρούμε όλα τα μέτρα και μέσα προστασίας, με ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους απ’ τα μπαλκόνια τους αλλά «κοντά» μας στους καθημερινούς αγώνες, τιμάμε το σύμβολο των αγώνων, το σύμβολο της νέας ζωής, της νέας κοινωνίας! Γιατί ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε πάλι την κρίση τους!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!