28/4/20

Πανελλαδική Μέρα Δράσης: Παρεμβάσεις ΕΚΣ και Σωματείων σε Σάμο και Ικαρία


Με τη σημερινή μέρα Μέρας Δράσης τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και Ικαρίας, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων κ.α. απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους. Το μήνυμα μας είτε ξεκάθαρο. Δεν ανεχόμαστε νέες θυσίες για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν αποδεχόμαστε να ξαναπληρώσει ο λαός την κρίση. ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Στην κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Σάμο καταθέσαμε κοινό Υπόμνημα του ΕΚΣ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού με αιτήματα για την διασφάλιση του εισοδήματος, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εποχικά εργαζόμενους και στη συνέχεια έξω από την πύλη του νοσοκομείου Σάμου εκφράσαμε στήριξη στους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία και στο Σωματείο τους, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας. επίσης Δόθηκε συνέντευξη τύπου από το Εργατικό Kέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Σάμου .

Αντίστοιχα στην Ικαρία κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ Αγίου Κηρύκου με επίδοση αντίστοιχου υπομνήματος από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού και νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας.
 




Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις  σε Βαθύ, Καρλόβασι και στο Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.