27/4/20

Για τις πυρκαγιές και τα επεισόδια στο hotspot


ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις συνεχόμενες πυρκαγιές και επεισόδια στο ΚΥΤ, εν μέσω πανδημίας, έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι είναι αδύνατον να αποφευχθούν τα χειρότερα, όσο η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, συνεχίζει να εγκλωβίζει στο νησί, χιλιάδες πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων σε άθλιες συνθήκες.


          Εδώ και τώρα απαιτείται:
·       Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα
·       Άμεσα μέτρα για τη διαμονή οικογενειών, ευάλωτων, όλων των προσφύγων-μεταναστών που έμειναν χωρίς εστία, μεταφορά με πλοία, με δεδομένη και την πανδημία να παρθούν μέτρα προστασίας και υγιεινής για μετανάστες-πρόσφυγες και εργαζόμενους του ΚΥΤ. Διάθεση ζεστού νερού, σαπουνιού κλπ
·       Να κλείσει το Hotspot στο Βαθύ,  να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού που η ολοκλήρωσή τους θα σημάνει τον μόνιμο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Κανένα κέντρο-φυλακή της Ε.Ε. πουθενά.
·       Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και Τουρκίας - Ελλάδας να εγκαταστήσει ο ΟΗΕ και η ΕΕ επιτροπές υποβολής ασύλου και από εκεί να πηγαίνουν απευθείας στις χώρες προορισμού τους.