17/6/20

Για τις κινητοποιήσεις στη Σάμο για την Υγεία στις 16/6Με συγκεντρώσεις και ομιλίες στις πλατείες Βαθιού και Καρλοβάσου και πορεία στην πόλη του Καρλοβάσου, στις 16/6 μέρα απεργίας των υγειονομικών  και κινητοποιήσεων για την υγεία, Σαμιώτες και Σαμιώτισσες εξέφρασαν αλληλεγγύη στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών και ένωσαν τη φωνή τους με όσους πανελλαδικά παλεύουν και υπερασπίζονται στη υγεία του λαού μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.


Στις ομιλίες τους από το Καρλόβασι η πρόεδρος του ΕΚΣ Βάσω Βρυνιώτη και ο αντιπρόεδρος τους Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου Δημήτρης Ρήγας, καθώς και από το Βαθύ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου Φιλιππής Σταμάτης και η πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του ΕΚΣ Ρίτα Καρβούνη τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας τόσο για τις καθημερινές ανάγκες, όσο και για τις έκτακτες, όπως για παράδειγμα της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι είναι η ώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δυναμώσει ο κοινός αγώνας σωματείων, φορέων, συλλόγων για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο νησί μας. Είναι ευθύνη του καθενός μας ο αγώνας για την υγεία της οικογένειάς τους και η διεκδίκηση για:
 


ü Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
ü Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας.
ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των ελαστικά εργαζόμενων.
ü Εξοπλισμός όλων των δομών υγείας του νησιού με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
ü Στελέχωση του Νοσοκομείου και των κλινικών του με παιδιάτρους, πνευμονολόγο, ενδοκρινολόγο, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγο, ογκολόγο και με νοσηλευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό.
ü Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ για να καλύπτει όλο το 24ωρο όλο το νησί.
ü Στελέχωση των Κέντρων Υγείας Καρλοβάσου και Βαθέος με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους. Εδώ και τώρα να καλυφθούν οι ειδικότητες όπως οι παιδίατροι, γυναικολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, καρδιολόγοι.
ü Να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές και μαίες) τα  Περιφερειακά Ιατρεία Μαραθοκάμπου, Πύργου και Μυτιληνιών καθώς και όλα τα  αγροτικά ιατρεία του νησιού.
ü Προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων από την πανδημία.
ü Μέτρα πρόληψης και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού.
ü Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.