10/7/20

"Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν" - κινητοποίηση στη Σάμο


Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, γυναίκες, συνταξιούχους, νέες και νέους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συμμετείχαν στην μαχητική κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Ιουλίου, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που θέλει να βάλει στον «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού.


      Οι διαδηλωτές, που έκαναν πορεία στον παραλιακό δρόμο του Βαθέος στη Σάμο βροντοφωνάζοντας: "Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν", "την οργάνωσή μας και τα σωματεία δεν τα παραδίνουμε στην εργοδοσία", έστειλαν μήνυμα συνέχισης του οργανωμένου αγώνα και ότι το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα θα αφήσει στα χαρτιά το νομοθετικό τερατούργημα.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δίνουν ελπίδα και αποτελούν συνέχεια της γενικευμένης καταδίκης του νομοσχεδίου από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, νομικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, παλιούς συνδικαλιστές, από όλο το λαό.

Η καταστολή και το σχέδιο διάλυσης της κινητοποίησης Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, δεν πτοεί κανέναν μας. Το καταγγέλλουμε ξέροντας ότι ο νόμος και το κράτος τους το οργανωμένο κίνημα θέλει να χτυπήσει και να φιμώσει.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος που ψήφισαν χθες βράδυ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έχοντας αβάντα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό των απεργιών, δεν είναι τίποτα περισσότερο από κουρελόχαρτο όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος. Το έχει αποδείξει η ιστορία, η πορεία του κινήματος στον τόπο μας και τη χώρα μας, οι χιλιάδες απεργίες, το αίμα του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό σε συσπείρωση στα σωματεία και τους συλλόγους του, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, για να μην πληρώσει και πάλι την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου.          Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου Ρίτα Καρβούνη .
         
Χαιρέτισε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ο γραμματέας της Μανόλης Παχυμανώλης.