3/5/21

Σύλλογος Εκαπιδευτικών α΄βάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνω: Απεργία στις 6 Μάη

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 6 του Μάη

(12:00 το μεσημέρι)

   135 χρόνια έχουν περάσει από τα αιματηρά γεγονότα στο Σικάγο. Από τις μέρες εκείνες που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο είχαν καταλάβει από τη μια ότι όσο έμεναν ήσυχοι, όσο δεν ύψωναν φωνή, τόσο θα ζούσαν και θα δούλευαν σε αβάσταχτες συνθήκες και από την άλλη ότι τελικά, όταν οργανώνονταν στα συνδικάτα τους, είχαν δύναμη. Με τους αγώνες των εργαζομένων εκείνης της εποχής στο Σικάγο, αλλά και σε άλλες πόλεις κατακτήθηκε το οχτάωρο στην εργασία, παρά τη λυσσαλέα αντίσταση των εργοδοτών. Τόσο φόβο είχε προκαλέσει η δύναμη που ανακάλυψαν ότι τελικά έχουν οι εργαζόμενοι, που οι διαδηλώσεις πνίγηκαν στο αίμα, αφού για το κράτος ήταν πιο σημαντικές οι απαιτήσεις του κεφαλαίου από τις ανάγκες των εργαζομένων.Ακολούθησαν συλλήψεις και εκτελέσεις όσων θεωρήθηκαν διοργανωτές ή υποκινητές. Επιχειρήθηκε η διαστρέβλωση των γεγονότων κι όταν αυτό απέτυχε, η αποσιώπησή τους.

   Κρατάμε στη μνήμη όσα έγιναν, όπως κρατάμε στη μνήμη την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τις εκτελέσεις  στην Καισαριανή το 1944.

   Συνεχίζουμε. Κι αν νομίζουν οι κυβερνήσεις ότι μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στις συνθήκες εκείνης της εποχής, οι εργαζόμενοι ξέρουμε πια τη δύναμή μας, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει η κατάργηση του οχτάωρου που προσπαθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ή το ακόμα πιο ελαστικό ωράριο. Το οφείλουμε τόσο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τον σκοπό αυτόν, όσο και στα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε νόμους που βάζουν στον γύψο τη λειτουργία των σωματείων ή τους αγώνες.

  Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν πριν από εμάς και συνεχίζουμε. Για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Για προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Για στήριξη των μαθητών που δοκιμάστηκαν φέτος. Για σχολεία και για ένα σύστημα υγείας, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

   Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου (12:00 το μεσημέρι) στην πλατεία Αγίου Κηρύκου,  με προσυγκέντρωση (10.00π.μ). στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο και αυτοκινητοπορεία προς τον Άγιο Κήρυκο.

 

30 Απριλίου 2021