17/6/21

Δελτιο τυπου για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και τα τεχνικά προβλήματα που δυσκολευουν την υποβολή αιτήσεων


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως ενημέρωσε με νέο δελτίο τύπου ο ΟΑΕΔ, σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Τις τελευταίες μέρες και με κορύφωση τη σημερινή, το site του ΟΑΕΔ και πιο συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του, κυριολεκτικά «σέρνονται». Έχουμε αρκετές καταγγελίες από εργαζόμενους που δε μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους, δυσκολεύονται στην επισύναψη αρχείων για τα διάφορα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τους πετάει το σύστημα «εκτός».

 

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού βρίσκεται πίσω από τις σημερινές ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών,  με την απορροφητικότητα του είναι ιδιαίτερα μικρή και με χιλιάδες εργαζόμενους να παραμένουν αιώνια "επιλαχόντες" καθώς κόβονται από τα ασφυχτικά κριτήρια.

 

Παρ’ όλα αυτά έστω και σε αυτό το κουτσουρεμένο πρόγραμμα πρέπει να έχουν απρόσκοπτα πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι. Ζητάμε να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να αποφορτιστεί το σύστημα.