2/10/21

Στιγμιότυπα από το μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που προσπάθησε να καταστείλει η κυβέρνηση (video και φωτο)

 


Μαχητικό «παρών», έδωσαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, ενώ το στίγμα έδωσαν συνθήματα όπως: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «απεργία αποχή, σε όλα τα σχολεία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία», «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, ο νομος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά» , «σχολείο επιχείρηση και ο γονιός πελάτης, το νέο σας σχολείο, είναι εφιάλτης», «δωρεάν παιδεία, σύγχρονα σχολεία και όχι χορηγούς και αυτονομία».




https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20211001/ekpaideytikoi-athina-11.jpg





Με πορεία μέχρι το σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν τη μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους. Με αυτό τον τρόπο απάντησαν στην άγρια επίθεση που δέχθηκαν από ΜΑΤ και αύρες και στην απαγόρευση να συνεχίσουν τη διαδήλωση τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού πρώτα απαγόρευσαν στη συγκέντρωση να προσεγγίσει τη Βουλήεπιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών.

Οι διαδηλωτές αψήφησαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει σιωπητήριο για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην οδό Γεωργίου Α', φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Προπύλαια.

Μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ της Αττικής, άπλωσαν πανό κατά του νόμου Χατζηδάκη, τον οποίο αξιοποίησε το υπουργείο Παιδείας για να ποινικοποιήσει την απεργία - αποχή ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.





Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα συγκεντρωμένοι στην οδό Γεωργίου Α', έξω από τη «Μεγάλη Βρετανία». Μπροστά στην άρνηση των αστυνομικών δυνάμεων να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Προπύλαια, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Φιλλελήνων και έφτασαν στο σταθμό «Ακρόπολη».