23/12/21

Π.Α.ΜΕ. : Για το νέο ναυάγιο στο Αιγαίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την βαθιά του θλίψη και οργή για το νέο θανατηφόρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στις 22/12 τα ξημερώματα, πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ένα άτομο πνίγηκε, 12 διασώθηκαν και αγνοείται άγνωστος αριθμός επιβαινόντων.

Το νέο ναυάγιο αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι οι βαρύγδουπες δηλώσεις της Κυβέρνησης περί "ανάκτησης του ελέγχου στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό" είναι υποκριτικές. Ενώ επιχειρούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κυβερνήσεων για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το προσφυγικό θα συνεχίζει να διογκώνεται και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίζουν να πέφτουν θύματα διαφόρων κυκλωμάτων που «φύτρωσαν» πάνω στην πολιτική εγκλωβισμού των μεταναστών, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Για να σταματήσει η καθημερινή απώλεια ανθρώπινων ζωών, η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα νεκροταφείο ξεριζωμένων και κατατρεγμένων απαιτείται σύγκρουση και απειθαρχία στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στις απάνθρωπες πολιτικές τους για τους πρόσφυγες.

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών