24/2/22

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ–ΝΑΤΟ-ΕΕ . Να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία!

Οι τελευταίες εξελίξεις με την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία ενάντια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας δείχνει ξεκάθαρα την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης και ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Όλα τα αντίπαλα στρατόπεδα δεν ξεχωρίζουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους, καθώς διαχρονικά έχουν αιματοκυλήσει περιοχές, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και προχωρώντας σε αλλαγές συνόρων επειδή αυτό εξυπηρετεί τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντά τους με θύματα πάντα τους λαούς που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού μας, συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής 25/02, 18.00μμ στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και Σάββατο 26/02, 19.00μμ στον Εύδηλο Ικαρίας κόντρα στην ακρίβεια που μας πλήττει, ως αποτέλεσμα αυτών των ανταγωνισμών, αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών, πχ ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της ενέργειας.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο αυτό πόλεμο, πόσο μάλλον όταν η χώρα μας έχει γίνει κόμβος διεκπεραίωσης μάχιμων μονάδων των ΗΠΑ (ειδικά μετά την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ) όπως η αποστολή αμερικάνικων ελικοπτέρων που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη. Κατάσταση που βάζει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τον ελληνικό λαό, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη ο λαός μας στοχοποιείται. Ενώ παράλληλα καταρρίπτεται ο μύθος ότι η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες.

·        Να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία

·        Όλοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

·        Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

·        Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·        Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

·        Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου