24/2/22

Ένωση Γονεών και Κηδεμόνων Ικαρίας : Προσοχή! Αστυνομία στα σχολεία!

 


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

   Μετά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού , καθώς φαίνεται, έχουμε και την κατάργηση του σχολικού ασύλου. Μετά το νεοϊδρυθέν σώμα της Πανεπιστημιακής έχουμε και τη σχολική αστυνομία; Τι έχει σειρά; Μήπως η προσχολική αστυνομία που θα ελέγχει και θα συλλαμβάνει πεντάχρονα και νηπιαγωγούς;

            Αν δεν ήταν αληθινό το περιστατικό της εισβολής αστυνομικών και μάλιστα χωρίς καν επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 με πρόφαση «ανώνυμη καταγγελία» για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον covid 19¨ , μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ειπωθεί.

            Θα συμβουλεύαμε το προσφιλέστατο σώμα της Ελληνικής αστυνομίας να επικεντρωθεί στα καθήκοντά της προστασίας των πολιτών και να αφήσει τα σχολεία να κανονίζουν τα του οίκου τους.

            Εκτός εάν τα όργανα της τάξης και της ευνομίας καθώς και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι επιθυμούν να αναλάβουν και τις διευθύνσεις των σχολείων και να ασκούν τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών.

            Δύο χρόνια τώρα, με την κυβερνητική καραμέλα περί ατομικής ευθύνης και την αποποίηση οποιασδήποτε πολιτικής, η πανδημία εξακολουθεί να ξεκληρίζει οικογένειες, συνάνθρωποί μας χάνονται καθημερινά εξαιτίας πάσης φύσεως ασθενειών και παθήσεων, λόγω της πλήρους αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η ακρίβεια και η φτώχεια οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση, η καταστολή αποτελεί το φάρμακο ¨διά πάσαν νόσον¨, με περιστατικά καθόλου τυχαία και μεμονωμένα.

            Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι κυβερνώντες αλλά και οι επίδοξοι συγκυβερνήτες τους ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους αντικείμενο εξευτελισμού και τους ενημερώνουμε πως ΔΕΝ τους φοβόμαστε.

            Τα μάτια και τα στόματά μας πλέον είναι ανοιχτά.