23/2/22

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού Ικαρίας-Φούρνων: Αγώνας για την Υγεία και τη Ζωή του λαού

 


Το Δ.Σ του Σωματείου μας στηρίζει και καλεί   όλους τους συναδέλφους να      δώσουν το παρόν τους στην απεργιακή  συγκέντρωση των Υγειονομικών  και  στην Ικαρία  ,στα πλαίσια την Πανελλαδικής Απεργίας του κλάδου στις 23/2/22.  στις 12·30 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου  Κηρύκου.

      Τα κυβερνητικά   ‘’κοράκια’’ του Υπουργείου Τουρισμού  ανοίξανε ήδη  την   ‘’όρεξη’’ στους μεγαλοξενοδόχους ,δίνοντας τους εγγυήσεις για μία από τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές τουριστικές σεζόν .

      Την ίδια ώρα σβήνουν  την πανδημία από τον χάρτη ως ανύπαρκτη , υποβαθμίζοντας κι άλλο την επιδημιολογική επιτήρηση, για να μην αποθαρρύνονται οι τουρίστες και πειραχτούν τα κέρδη των τουριστικών ομίλων  όταν ακόμα και σήμερα οι θάνατοι  από  την πανδημία  ακουμπούν καθημερινά τους 100  νεκρούς .

     Τα νοσοκομεία  όχι απλώς δεν είναι στα ίδια χάλια όπως ήταν προ πανδημίας

(όσα  δεν έκλεισε η ΝΔ και διατήρησε και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά σήμερα κατάφεραν,  δύο χρόνια μετά την πανδημία και με αφορμή αυτήν  να έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος η εικόνα για το όραμα που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις  για  το δημόσιο σύστημα Υγείας είτε αυτό λέγεται δομές ,ιατρικό και παραϊατρικό  δυναμικό  , εργασιακές σχέσεις και πολύ περισσότερο πρόληψη  καθώς και τι σημαίνει η περιβόητη σύμπραξη  Δημόσιου και  Ιδιωτικού Τομέα .

Και οι τυφλοί πια ,το έχουν δει με τα μάτια τους!!!

       Οι  25.000  νεκροί  μέχρι σήμερα  αποδεικνύουν ότι η πανδημία είναι ακόμη ΕΔΩ καθώς και η πείρα που έχουμε πια αποκτήσει οι εργαζόμενοι του κλάδου τα δύο τελευταία καλοκαίρια με τα πρωτόκολλα πανδημίας να γίνονται πρωτόκολλα κερδοφορίας  από μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες, θέτοντας την ζωή των ντόπιων αλλά και των τουριστών σε  κίνδυνο.

          Το Σωματείο του κλάδου μας σημαίνει τον συναγερμό σε όλους τους         συναδέλφους. .                                                                                                                                                             

      Οι οριστικές  απολύσεις  του  μη εμβολιασμένου δυναμικού στην υγεία που έρχονται, η μη κάλυψη των κενών θέσεων όλων των δομών σε ειδικότητες και νοσηλευτές και η ενίσχυση τους σύμφωνα με την αναγκαιότητα που υπάρχει καθώς και η μετατροπή των δομών σε δομές ‘’ μίας νόσου’’,  κάνει τον καθένα από εμάς να έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα   μας   για τον προσανατολισμό και της σημερινής κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης (υπουργός κοινής αποδοχής….)  για την οικοδόμηση   του νέου ΕΣΥ, με αποκλειστικά   συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου και     μετατροπή των νοσοκομείων  σε   ανώνυμες   εταιρίες  με ότι αυτό σημαίνει για την λαϊκή οικογένεια……

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ !!

    Για τους εργαζόμενους  του κλάδου , τουρισμός δεν είναι το  ’’ πακέτο’’ που διαφημίζουν τα αφεντικά και  τα τσιράκια  τους στην   κυβέρνηση   μιλώντας για οικονομική  ‘’εξωστρέφεια’’ , με εργασιακές σχέσεις γαλέρα χωρίς ΣΣΕ ,ρεπό, εντατικοποίηση  και τρομοκρατία ,βλέποντας τον τουρίστα σαν πορτοφόλι και μόνο!!   

    Για εμάς τουρισμός και επισιτισμός είναι το ‘’πακέτο’’  με    εργασιακές  σχέσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας  και την απόλυτη ασφάλεια εντός και εκτός εργασίας,     προστασία και πρόληψη  της υγείας μας καθώς και των τουριστών με  όλες  τις απαραίτητες και σωστά  στελεχωμένες  δομές υγείας στο νησί, με δωρεάν παροχές για όλους  ,365 μέρες τον χρόνο,24 ώρες το 24ωρο.

   Οι αγώνες με την δράση των πολλών φέρνει αποτελέσματα. Φωτεινά   παραδείγματα  η e - food, η cosco, η λειτουργία της  μονάδας τεχνητού  νεφρού    στην Ικαρία.

                  Συμπορευόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών

Δεν θα  καταδεχτούμε να ταυτιστούμε με αυτήν και να ‘’ χαθούμε’’  μέσα σε αυτήν την βαρβαρότητα.

                     Μόνο ο λαός  μπορεί πραγματικά να σώσει τον λαό!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ