17/3/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου: Όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι 17 Μάρτη στην πλ. Καρλοβάσου και ώρα 18.30 - Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια!

Συνάδελφοι, 

Ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία για 21η μέρα μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας. Κι αυτό γιατί η περιοχή είναι καζάνι που βράζει. Χρόνια τώρα κονταροχτυπιούνται οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας για να ελέγξουν τα πλούσια εδάφη της Ουκρανίας και όχι μόνο, να εκμεταλλευτούν τις κομβικής σημασίας τοποθεσίες της για το άπλωμα των αγορών τους. 

Η θέση η δική μας είναι με τα θύματα. Που δεν είναι άλλα από τους πρόσφυγες, τις οικογένειες που ξεριζώνονται από τα σπίτια τους. Η θέση μας δεν είναι να διαλέξουμε αν θα είμαστε με τον έναν ή με τον άλλο μακελάρη. Γι’ αυτό και καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις στη χώρα μας που ρίχνουν λάδι στη φωτιά κάνοντας την Ελλάδα ορμητήριο πολεμικών αποστολών και υλικού απ’ άκρη σ’ άκρη αλλά και στόχο αντιποίνων από τα «αντίπαλα» στρατόπεδα.

Η θέση μας επίσης είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τις συνέπειες αυτών των ανταγωνισμών. Αυτές που βιώνουμε και προ πολέμου αφού προκειμένου να βγαίνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες κερδισμένοι, κρατάνε σταθερά το μισθό μας καθηλωμένο στο 2007 (1 στους 3 αμείβεται με 500€ καθαρά), καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνουν μεθοδικά τη χρηματοδότηση σε παιδεία, υγεία, προστασία από φυσικά φαινόμενα.

Η λύση για μας είναι να αλλάξουμε τις αιτίες που μας φέρνουν ως εδώ! Γι’ αυτό συμπορευόμαστε με το  Εργατικό Κέντρο Σάμου, τα σωματεία και φορείς που με θάρρος τολμάνε και παλεύουν για: 

·                       Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας

·                     Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές Βάσεις. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

·                     Όχι στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος

·                     Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ