2/4/22

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου & Ικαρίας (Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι): Όλοι στην Απεργία

 


Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη 2022

Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς με τους μισθούς μας.

Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία καμία εμπλοκή της χώρας μας.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Σάμο και στην Ικαρία  

 

Συνάδελφοι, Συναδέφισσες,

Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας (Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι)  ενώνει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου 2022. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας ενάντια στην ακρίβεια, τη φοροληστεία και για τον άμεσο τερματισμό του Πολέμου στην Ουκρανία.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την τελευταία δεκαετία δεν έχουμε δει καμία αύξηση στο μισθό μας, παρά μόνιμες περικοπές, που έφτασαν στο 40% ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους μας.  

Παρ’ όλα αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, σε όλα τα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, τα οποία μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας για τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- και το Δημόσιο Χρέος έχει φτάσει στο 200% του ΑΕΠ στο έδαφος της εκτόξευσης των δαπανών που κατευθύνοντα αφενός στην ικανοποίηση των ΝΑΤΟικών αναγκών (4 δισεκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου στην επιδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης (11 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσική εισβολή, ως κομμάτι του πάζλ να συμπληρώσει τη βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας πολιτικής που θέλει εξαθλιωμένους τους λαούς, σκοτώνει καθημερινά αθώους πολίτες, στέλνει στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, με στόχο το μοίρασμα εκ νέου των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκτίναξη των κερδών επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων. Μάλιστα η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ Δυτικών (Η.Π.Α –Ε.Ε), Ρώσων και Κινέζων ‘’ολιγαρχών’’ συμμετέχοντας με εξοπλισμούς αλλά κυρίως με την παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και υποδομών στο ΝΑΤΟ σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, εργοδοσία και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ‘’εργαλειοποιούν’’ τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταθέτοντας εκεί τις ευθύνες για την ακρίβεια, τις μειώσεις των μισθών μας , την ολοκληρωτική διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας με τη διαρκή μείωση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού, στηρίζοντας την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

Συνάδελφοι,

Στις 6 του Απρίλη πρέπει όλοι μαζί να φωνάξουμε φτάνει πιά!!!.

Απεργούμε και τους επιστρέφουμε το λογαριασμό.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους ανταγωνισμούς των μεγάλων εταιρειών της αγοράς της ενέργειας, το κόστος της λεγόμενης ‘’Πράσινης μετάβασης’’ και της ακρίβειας, που τελικά φέρνει η πολιτική της απελευθέρωσης της.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε τις δυσθεώρητες αυξήσεις σε είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αντιδρούμε στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία που ξαναφουντώνει, της ζωής και της περιουσίας μας από φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις.

Στεκόμαστε απέναντι στη διάλυση του Ε.Σ.Υ και στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, που κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε κοντέινερ, σε 28άρια τμήματα.

 Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση ενός ενωτικού αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά όλη αυτή τη δυστυχία, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε όλοι, κλείνουμε κάθε χώρο δουλειάς και αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Οργανώνουμε την πάλη μας με επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 Τώρα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 

Ø Άμεσες αυξήσεις στους μισθούς μας ίσες τουλάχιστον με την αύξηση του ΑΕΠ και του Πληθωρισμού. Άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Ø Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μισθολογικό ‘’ξεπάγωμα’’ της διετίας 2016-2017.

Ø Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλες τις ειδικότητες που το δικαιούνται. Καμία περικοπή του.

Ø Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού , στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην Πολιτική Προστασία με παράλληλο επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό κάθε δομής.

Ø Καμία ιδιωτικοποίηση Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση όλων των Αναπτυξιακών Εταιριών στο Δημόσιο.

Ø  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Ø Στήριξη του Ε.Σ.Υ με γενναία χρηματοδότηση. Καμία απόλυση και αναστολή εργασίας προσωπικού. Άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στις σχολικές μονάδες.

Ø Καταδικάζουμε την Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Να σταματήσει άμεσα ο Πόλεμος. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας. Αποδέσμευση απ’ τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων.

Ø  Άμεση στήριξη για προστασία του λαϊκού εισοδήματος απ’ την ακρίβεια. Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση στις τιμές του ρεύματος,  των καυσίμων και συνολικά της ενέργειας μέσω περικοπής των φόρων. Κατάργηση των δημοτικών τελών για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Ø  Όχι σε κατασχέσεις- πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ø  Αποκατάσταση όλων των ζημιών απ’ το σεισμό κι άλλες φυσικές καταστροφές με ευθύνη του κράτους.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Στις 10.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο στη Σάμο

Στις 11.00 μ.μ στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας


Για το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Σάμου & Ικαρίας

 

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γεν.Γραμματέας


Απόστολος Βαλαμώντης                                   Γερασημία Χριστοδουλάκη