21/6/22

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 23/6 για τον Πρόσφυγα μαθητή Βαφίνγκ Σισσέ

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ δηλώνει τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα του πρόσφυγα μαθητή Βαφίνγκ Σισσέ και καταγγέλει την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να μην κάνει δεκτή την αίτηση παροχής ασύλου και την υπαγωγή του σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ο Σισσέ, γεννηθείς το 2002, ήρθε στην Ελλάδα απ’ τη Γουϊνέα τον Οκτώβρη του 2019 ως ασυνόδευτος ανήλικος και διαμένει στο Βαθύ, όπου πηγαίνει σχολείο και ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό.

Υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις πανελλαδικά και μας δίνει ελπίδα ο αγώνας και η αλληλεγγύη, που λαμβάνουν χώρα τώρα αλλά και στο παρελθόν. Αποτελούν όπλα διεκδίκησης τόσο για το Σισσέ, όσο και για κάθε άλλο πρόσφυγα που αποτελεί θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ξεριζώθηκε απ’ τον τόπο του εν μέσω καταστροφικών πολέμων και εξαθλίωσης.

Διεκδικούμε:

  • Ολόπλευρη φροντίδα, για τη μόρφωση και τα δικαιώματα όλων των προσφυγόπουλων
  • Καθολική πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, κόντρα σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις.
  • Προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.

Απαιτούμε να αναγνωριστεί ο Σισσέ ως πρόσφυγας και να του αποδοθεί το προβλεπόμενο άσυλο. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας, ώστε να συνεχιστεί η φοίτησή του στο σχολείο του

Συμμετέχουμε και καλούμε σην κινητοποίηση της Πέμπτης 23 Ιούνη στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ στις 18:30

 

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

 

 

Σταμάτης Φιλιππής  

O Γραμματέας

 

 

Μανώλης Παχυμανώλης