5/10/22

Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου: Τρίτη 18 Οκτώβρη Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο στις 18.00

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία και τον αποπροσανατολισμό των συνταξιούχων. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διαγωνίζονται για το ποιος κορόιδεψε περισσότερο τους συνταξιούχους. Όλοι μαζί πετσόκοψαν τις συντάξεις, έκοψαν ΔΩΡΑ και ΕΚΑΣ, αναπηρικές, χηρείας κ.λπ

Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία από κανέναν.

Στην έκθεση Θεσσαλονίκης δεν ακούσαμε τι θα γίνει με τα Δώρα και με το ΕΚΑΣ.

Δεν ακούσαμε αυξήσεις ικανές να καλύψουν την ακρίβεια παρά μόνο κάτι ψίχουλα και όχι για όλους. Δεν δίνονται όλα τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους.

Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση με τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ που τον διατηρεί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Με τα δικά μας λεφτά και με τα χαράτσια στο ρεύμα επιδοτούν  τις εταιρείες παραγωγής και παροχής ρεύματος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. 

Ø  Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Ø  Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ, στα ταμεία, βάσει νόμου. Ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια. Να αποδοθούν τώρα οι συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018 και παράνομα δεν αποδίδονται.

Ø  Πραγματικά Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ των εξόδων για ιατρικές εξετάσεις σε μη συμβεβλημένα ιατρεία και εξεταστικά κέντρα.

Ø Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ, στα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία. Δημιουργία ΚΑΠΗ στο Βαθύ και ενίσχυση της ’’Βοήθειας στο Σπίτι’’. 

Ø  Να  σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εντείνουν την τούρκικη προκλητικότητα στο Αιγαίο.

 Πάρτε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

ώρα 18.00΄  στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

 ΘΕΜΑΤΑ:

1.   Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

2.   Πρόγραμμα δράσης. Απεργία 9 Νοέμβρη

3.   Ψηφίσματα.

Η Διοίκηση

 

Υ.Γ. Μετά τη Γ.Σ. θα ακολουθήσει εκδήλωση με ζωντανή μουσική και κεράσματα