31/10/22

Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, βιοτεχνών, επαγγελματιών, εμπόρων Ικαρίας - Τετάρτη 9 Νοέμβρη Απεργούμε

Απεργιακή συγκέντρωση: πλατεία Ευδήλου, 11 π.μ.

               Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα για οργάνωση και αγώνα, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, έμπορο, βιοτέχνη, ελεύθερο επαγγελματία. Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευση σε οργανωμένη δράση, για να πέσουν στο κενό τα καλέσματα προσαρμογής σε ένα ακόμα δύσκολο χειμώνα. "Προσαρμογή" σημαίνει να μη βγάζουμε άχνα για την καταλήστευση του εισοδήματός μας. Οι μνημονιακοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων να παραμένουν και ό,τι αλλάζει να αφορά τους μεγάλους και ισχυρούς. Και πάνω από όλα να μας εμπαίζουν με VOUHER, PASS και επιδόματα....

               Η ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τα καύσιμα, το ρεύμα, τα χρέη δυσκολεύουν τη λειτουργία των μαγαζιών μας, μειώνουν το εισόδημα για την οικογένεια. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, όταν υπάρχει, δεν αρκούν για να τα βγάλουμε πέρα. Άλλωστε με τον καινούριο χρόνο μας περιμένει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα κοψίματα στο ρεύμα και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας γενικεύονται. Ο χειμώνας, όμως, δεν θα είναι δύσκολος για όλους. Τα μονοπώλια της Ενέργειας, των τροφίμων, των φαρμάκων, του τουρισμού, οι εφοπλιστές κλπ. θα θησαυρίζουν γιατί παραμένουν οι νόμοι που διαχρονικά ψηφίστηκαν σε εθνικά κοινοβούλια και ΕΕ για την ενίσχυσή τους, γιατί για αυτούς βρίσκουν δισεκατομμύρια όταν για εμάς ισχύουν τα "όρια της δημοσιονομικής αντοχής".

              Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους γονείς μας, με όλους όσους παλεύουν για να ζουν από το εισόδημά τους με αξιοπρέπεια. Στην εποχή της έκρηξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, τα κρύα σπίτια, το δελτίο στα τρόφιμα, τα σβησμένα φώτα. Οι απανωτές κρίσεις, οι πόλεμοι ακόμα και στην αυλή μας, δεν είναι φυσικά φαινόμενα.

              Δυναμώνουμε το σύλλογό μας, οργανώνουμε την παρέμβασή μας για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης , στις 9 Νοεμβρίου, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Δεν μπορεί να είναι επιλογή , η αναμονή που καλλιεργεί  η ΓΣΕΒΕΕ. Τώρα να πάρει απόφαση συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και με κλείσιμο καταστημάτων.

 ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ:

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην Ενέργεια:

·        Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

·        Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·        Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών.

·        Λέμε όχι στις πολιτικές απελευθέρωσης της Ενέργειας, της "πράσινης μετάβασης", του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κάτω οι φόροι:

·        Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000e, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

·        Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

·        Μείωση των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις μέχρι 12.000Ε εισόδημα.

 

Κάτω τα χρέη και οι κατασχέσεις:

·        Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

·        Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν γι όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Όχι στην αύξηση των εισφορών από 01/ 01 / 2023. Αυξήσεις στις συντάξεις.

·        Καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

·        Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

 

Άμεσα μέτρα για τη λαϊκή στέγαση:

·        Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

Προστασία του εισοδήματος μας σε ασθένεια και ατύχημα:

·        Επίδομα ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην  εργάζεται, ανεξαρτήτως  χρεών. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα.

·        Αποζημίωση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση επαγγελματικών ασθενειών.

·        Πρόβλεψη για πρόωρη - αναπηρική σύνταξη όπου χρειάζεται.

·        Στους κλάδους που υπάρχουν βαρέα ανθυγιεινά, πέραν των μισθωτών, να εντάσσονται και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων μας, είναι δική μας υπόθεση και δεν την αναθέτουμε σε άλλους.

Δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!