5/10/22

Η βιομηχανία διώξεων απέναντι σε αγωνιστές συνεχίζεται

     Το  Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου και τα σωματεία-μέλη του καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των αγώνων, την δίωξη σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, την κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντολοδόχος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

     Μετά το ξυλοφόρτωμα από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις απεργών στο εργοστάσιο Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη, μετά την κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σειρά πήρε ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

    Κατηγορείται με ένα σαθρό κατηγορητήριο, ως κοινός εγκληματίας, που του φορτώνει τον μισό ποινικό κώδικα, επειδή υπερασπίστηκε λαϊκή κατοικία μαζί με άλλους συναγωνιστές, απέναντι σε πλειστηριασμό που την είχαν βγάλει τα αρπακτικά της τράπεζας. Να θυμίσουμε ότι ο νόμος-ιδιώνυμο που εφαρμόζεται απέναντι σε αυτούς που αντιδρούν για να μη χάσουν το σπίτι τους, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το «κατηγορητήριο» του συναδέλφου μας είναι:

·        Διέπραξε δήθεν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων έχοντας «καθοδηγητικό ρόλο» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πλειστηριασμό.

·        Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετώπισε και κατατρόπωσε μια ολόκληρη διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου όπου γινόταν ο πλειστηριασμός και εισήλθε μέσα ακυρώνοντας την διαδικασία.

·        Προκάλεσε τον δήθεν τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε δύσπνοια από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν .

·        Άφησε δήθεν χωρίς κράνη, γλόμπς, μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.

·        Ότι φώναζε από την ντουντούκα το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

·        Δήθεν έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στον χώρο διεξαγωγής του πλειστηριασμού…

     Απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες που βαραίνουν τον συνάδελφο μας, λέμε ξεκάθαρα ότι οι αγώνες ενάντια στην πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας, που κλέβει τον ιδρώτα μας, που βλέπει την υγεία μας ως εμπόρευμα, που στερεί από τα παιδιά μας τη μόρφωση ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

    Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στις τάξεις μας συναδέλφους που υπερασπίζονται με κάθε κόστος το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση, στην κατοικία, στο ρεύμα, στην εργασία και την ασφάλιση. Αυτήν την υπερηφάνεια καλούμε να δείξουμε στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο (10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και στην Ικαρία (11 π.μ στον Εύδηλο).

 

                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ