7/11/22

Συνδικάτο Οικόδομων & συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων: Απεργούμε πανελλαδικά την 9η Νοέμβρη - Απεργιακή Συγκέντρωση πλατεία Ευδήλου στις 11 π.μ.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στα συναφή επαγγέλματα,

           Όλοι στον αγώνα, στις 9 Νοέμβρη να παγώσει κάθε χώρος δουλειάς, μικρό και μεγάλο γιαπί, για να μην παγώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας από το δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και αφεντικά.

          Δίνουμε μαζικά το παρών στην απεργία και στη συγκέντρωση, για να κάνουμε ένα βροντερό βήμα για την παραπέρα κλιμάκωση της μάχης. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

         Δεν ανεχόμαστε να μας ξεζουμίζουν, να δουλεύουμε από το χάραμα μέχρι το βράδυ και να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη, να σκεφτόμαστε ποιες ανάγκες μας θα αφήσουμε ακάλυπτες. Δεν ανεχόμαστε να μοιράζονται δισεκατομμύρια στις εταιρείες ενέργειας, με χρήματα που βγαίνουν από την φοροληστεία που έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και επιπλέον να μας έρχονται φουσκωμένοι οι λογαριασμοί.

      Δεν τρώμε κουτόχορτο για να δεχτούμε ότι η ζωή μας θα μετριέται με κουπόνια μισού ντεπόζιτου βενζίνης για 6 μήνες και διάφορα pass και voucher που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Η «βαρυχειμωνιά» που προετοιμάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι δεν αφορά όλους, βαρυχειμωνιά προβλέπεται για εμάς που τα περάσαμε δύσκολα και την άνοιξη και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ενώ μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, συνεχίζουν να έχουν κέρδη και μάλιστα στο κλάδο οι μεγαλοκατασκευαστές  και οι μεγαλοεργολάβοι έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, όπως και οι όμιλοι της ενέργειας. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα κάποιες επιδοτήσεις-ψίχουλα.

       Στο ίδιο μήκος είναι και οι εξαγγελίες που έκανε η κυβέρνηση από την ΔΕΘ για την απόκτηση στέγης για κάποιους ελάχιστους «ωφελούμενους», αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τα νοίκια που έχουν φτάσει στο «θεό», να καταργηθούν άμεσοι και έμμεσοι φόροι για όσους έχουν αποκτήσει ένα σπίτι. Αντίθετα αυξάνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, σέρνονται στα δικαστήρια όσοι παλεύουν για να κρατήσουν το βιός τους  και μας στέλνουν πακέτο στα κοράκια τους τραπεζίτες για να πληρώσουμε δόσεις και δάνεια.

         Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ακούμε καθημερινά και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, από τα ΜΜΕ, αλλά και από την δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι έχει η κατάσταση και δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτό που δεν λέει κανένας τους όμως είναι πως αυτοί που έφτασαν το λαό στη φτώχεια και αδυναμία να ανταπεξέλθει ακόμη και στα βασικά της καθημερινότητας, είναι η αντεργατική πολιτική της ΕΕ που ακολουθείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η πολιτική της «πράσινης» ανάπτυξης, που μόνο για το περιβάλλον δεν είναι, αλλά για τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Για αυτό και σε όλη την Ευρώπη έχουμε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα και καύσιμα, στη θέρμανση, στα τρόφιμα κ.α.

        Δεν προσαρμοζόμαστε στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, στα κοράκια της ενέργειας, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοκατασκευαστές.

         Δεν χωρά σε κανέναν εργαζόμενο η αποδοχή ότι έτσι είναι η κατάσταση, δεν χωρά καμιά αναμονή για λύση από επίδοξους σωτήρες που τάζουν ότι θα καταργήσουν αυτά που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, πως δήθεν μια κυβερνητική εναλλαγή θα ξημερώσει καλύτερες μέρες. Τους έχουμε πλέον ζήσει όλους, όποιος κι αν κυβέρνησε τα πράγμα γίνονται όλο και χειρότερα. Η πείρα από τον κλάδο μας το αποδεικνύει, αφού παρά την άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας, δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.

Η υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας περνά από  τα δικά μας χέρια.

 

        Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε λύσεις προς όφελός μας. Με αυτόν τον αγώνα υπογράψαμε ΣΣΕ στο κλάδο και συνεχίζουμε για νέες αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

      Στις 9 Νοέμβρη να κάνουμε το βήμα παραπάνω, ανοίγοντας το δρόμο για κλιμάκωση της πάλης, για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα φθηνό για το λαό για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, τρόφιμα. Να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα ξαναπληρώσουμε άλλη μια φορά τα σπασμένα για να εξασφαλίζει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Να γίνει αφετηρία για να έρθουν στο προσκήνιο όλα όσα έχουμε εμείς ανάγκη σήμερα.

Βγαίνουμε μπροστά, μαχητικά, οργανωμένοι με το Συνδικάτο μας,

δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.

 

Γιατί χωρίς εμάς σκαλωσιά δε στήνεται, τούβλο δε χτίζεται…

Όλοι μαζί με αποφασιστικότητα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 9 Νοέμβρη και συμμετέχουμε

μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ