21/4/23

Εντείνουμε τον αγώνα για την προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε Σάμο και Ικαρία

 

Δελτίο Τύπου

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, συσκέψεις με εργαζόμενους, αφισοκολλήσεις, πρωτοβουλίες σωματείων και κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!» προετοιμάζονται οι Απεργιακές Συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε Σάμο και Ικαρία από το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Τιμάμε την Πρωτομαγιά, τις θυσίες των εργατών της τάξης μας, ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, στο Σικάγο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καισαριανή. Η 1η Μάη είναι μέρα αγώνα, τιμής, δράσης και ανυπακοής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα σε κράτος, επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις της τάξης που μας κυβερνά και παρασιτικά ζει από τον πλούτο που εμείς παράγουμε με τη δουλειά μας. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, με αγώνες νικηφόρους για τις ανάγκες της τάξης μας.

Δε θυσιάζουμε άλλο τη ζωή μας για τα κέρδη τους! Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν αβλεψία και ανθρώπινο λάθος, δεν έφταιγε η κακιά η (χ)ώρα αλλά ο νόμος του κέρδους που μας καταδικάζει να ζούμε στην ανέχεια και ταυτόχρονα μας σακατεύει ή μας σκοτώνει στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, στη θάλασσα, στον πόλεμο…

 

Ελπίδα μας η οργανωμένη πάλι των λαών, οι εργατικοί αγώνες, η αλληλεγγύη…γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 

Το ΔΣ του ΕΚΣ αποφάσισε το επόμενο διάστημα με όλες του τις δυνάμεις να εντείνει τις προετοιμασίες για τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μάη στη Σάμο, 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, με εκδήλωση τιμής στην μαρμάρινη πλάκα για τους εκτελεσμένους Σαμιώτες και Ικαριώτες στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, με πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Ικαρία, 12 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου και προσυγκέντρωση στο μνημείο εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 10.30

Επίσης αποφάσισε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την υγεία του λαού, για την ασφάλεια στους χώρους και τις μεταφορές, να προχωρήσει σε καμπάνια εγγραφών νέων μελών στα σωματεία και να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά γραφεία και επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου για την υπογραφή  τοπικής κλαδικής ΣΣΕ.

 

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν τη δράση τους ώστε η Πρωτομαγιά να αποτελέσει συνέχεια των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων στις 8 και στις 16 Μάρτη. Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία, το λαό των νησιών μας συνολικά, σε μαζική συμμετοχή στις Απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και στις εκδηλώσεις του ΕΚΣ και των σωματείων το επόμενο διάστημα.

 

Η Διοίκηση