12/6/23

Ένωση Γονέων Ικαρίας: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΑΧΩΝ-ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΗ

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ :

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΗ στο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΑΧΩΝ στη 1 το μεσημέρι.

 

    Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών μας για την πλήρη κάλυψη των υγειονομικών κενών στις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού, καταγγέλλουμε ξανά το απαράδεκτο γεγονός της μετακίνησης της μοναδικής ιατρού των Ραχών από το κατά τα άλλα «πολυδύναμο» ιατρείο των Ραχών προς το Κ.Υ Ευδήλου για να εκτελεί εκεί εφημερίες.

   Στις 9/6/23 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας είχε συνάντηση με την 3μελή Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. στον Εύδηλο. Αρχικά κρίνουμε αρνητικά το γεγονός ότι εκ μέρους της Επιτροπής απαγορεύτηκε σε αντιπροσώπους άλλων συλλόγων και φορέων (πχ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, του Εργατικού Κέντρου κ.α) να πάρουν μέρος στη συνάντηση.

    Τόσο στη συνάντηση όσο και στη συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρας αυτής, με παρευρισκόμενους αντιπροσώπους συλλόγων του νησιού, αναμένουμε και γραπτώς από την επιτροπή:

1.     Τα οργανογράμματα του Κ.Υ Ευδήλου και του Π.Ι. Ραχών καθώς και τα αιτήματα που έχουν γίνει από πλευρά της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής για την κάλυψη των κενών σε υγειονομικό προσωπικό.

2.     Την υποστήριξη της, την συνυπογραφή της στο κείμενο (αρ.πρωτ. 64/25-5-23, το οποίο προσυπογράφεται από 49 φορείς της Ικαρίας) για την μη μετακίνηση της ιατρού καθώς, την πίεση της προς τις ανώτερες αρμόδιες αρχές ως προς την προώθησης των αιτημάτων μας για την κάλυψη των κενών.

 

   Αντιδρώντας στη μετακίνηση της μοναδικής ιατρού των Ραχών σε άλλη περιοχή, απαιτώντας Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, καλούμε όλους τους γονείς με τα παιδιά τους, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τα τοπικά συμβούλια της περιοχής, τους κατοίκους όλου του νησιού στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία την Δευτέρα 12 Ιούνη στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στη 1 το μεσημ.