19/2/24

Κοινός ο αγώνας των εργαζομένων και των αγροτών Όλοι την Τρίτη 20/2 και ώρα 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, όπως εκφράζονται μέσα από τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο, και καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Σάμου να βρεθούν στο πλευρό τους την Τρίτη 20/2 και ώρα 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα υποδέχονται τους αγρότες από όλη την Ελλάδα με τα τρακτέρ τους, που κάνουν κάθοδο για να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματά τους!

Ο αγώνας μας είναι κοινός! Αν νικήσουν οι αγρότες, κερδισμένος βγαίνει όλος ο λαός μας! Θρεφόμαστε χρόνια τώρα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους. Αν μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, αν φτιαχτούν υποδομές στο νησί μας, αν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας συνολικά, θα έχουμε κι εμείς ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα. Να σταματήσει το φαινόμενο να παίρνουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και να μας τα μοσχοπουλάνε στο ράφι!

Δε θέλουμε να ξεκληριστεί η αγροτιά! Θέλουμε οι νέοι μας να μείνουν στη γη, να καλλιεργούν και να προσφέρουν στον τόπο τους! Άλλωστε πολλών από μας οι οικογένειες παράγουν και καλλιεργούν κι έτσι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Ο αντίπαλός μας είναι κοινός! Είναι οι ίδιοι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια και οι εκπρόσωποί τους σε κυβερνήσεις και ΕΕ που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας, να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες!

Ενώνουμε τον αγώνα μας και μπροστά στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, με όσους ξεσηκώνονται διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, με τους αγρότες μας σε όλη τη χώρα, τους αγώνες των φοιτητών – των παιδιών μας για πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές, τους υγειονομικούς για δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας.    

Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη μας και να δώσουμε το «παρών» μας την Τρίτη 20/2 και ώρα 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ