19/2/24

Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία – Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου: Αλληλεγγύη στον Αγώνα των αγροτών

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία – Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου στηρίζει την κινητοποίηση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου για την Τρίτη 20/2/24 στις 18:00μμ στην Πλατεία Πυθαγόρα.

 

Οι αγρότες της Σάμου, αλλά και πανελλαδικά, κινητοποιούνται ώστε να μη φύγουν από τα χωράφια τους, για να μη φύγουν από τα χωριά τους. Ειδικότερα σε τέτοιες συνθήκες ακρίβειας που επηρεάζει και έμμεσα και άμεσα τους ίδιους τους αγρότες.

 

Η αντίφαση στην ακρίβεια είναι τεράστια, από την μια μεριά έχουμε τους εφοπλιστές να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και από την άλλη οι αγρότες που παράγουν όλα τα αγαθά του τόπου μας να έχουν πανάκριβο πετρέλαιο και ρεύμα. Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, σωστά και αναγκαία αλλά και εφικτά και ας λέει η κυβέρνηση ότι μπορεί να δώσει όσα είπε στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή τα ψίχουλα. Στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ μπορεί να δίνει 9δις για να σφαγιάζει λαούς, μπορεί να δίνει επιχορηγήσεις σε εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες.

Οι αγρότες θέλουν να μείνουν στα χωριά τους, ώστε ο τόπος μας να μείνει ζωντανός και ζητάνε:


- αφορολόγητο πετρέλαιο
-φθηνό ρεύμα
-μείωση του κόστους παραγωγής
-στήριξη των ελαιοπαραγωγών
- στέγη στη λαϊκή αγορά
-αποζημιώσεις από τους αγριόχοιρους

 

Τους στηρίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας με αλληλεγγύη με όλους τους κλάδους και για την απεργία στις 28 Φλεβάρη!