20/2/24

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Σάμου και ΕΝΙΣ: στάση εργασίας στις 22/2

 

Ο  Σύλλογος Εργαζομένων  και η ΕΝΙΣ προκηρύσσει

 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 10πμ έως τη λήξη του ωραρίου

την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου  2024.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

10:00 πμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, υπερεφημέρευση, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση της κάλυψης των ΤΕΠ του Γ.Ν. Σάμου καθώς και την άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων ιατρών για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη παιδιατρική, τη ΜΕΘ και ενίσχυση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου με  ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Απαιτούμε:

  Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου  μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

  Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)

ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και πρόληψης

Καλούμε το Σαμιακό λαό να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της Υγείας και της ζωής του στα χέρια του. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του.

Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε για ένα υγειονομικό σύστημα που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και ολόκληρη τη σαμιακή κοινωνία. 

    Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία                                 28 Φεβρουαρίου 2024.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΙΣ                                                        ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ