20/5/24

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη 21/5

Όλοι και όλες στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη 21/5 - Συγκέντρωση 11 πμ στην πλ. Πυθαγόρα στο Βαθύ

Χαιρετίζουμε όλους τους απεργούς εργαζόμενους/νες σε κάθε κλάδο, που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στους αγώνες που δώσαμε και που συνεχίζουμε να δίνουμε τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα για τα εργασιακά και λαϊκά μας δικαιώματα. Για μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, για δωρεάν υγεία, παιδεία και παροχές σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας. Για μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η δύναμη της οργάνωσης και οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, έδειξαν ότι είναι η ώρα τώρα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο διεκδικητικός αγώνας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς απέναντι στα ψίχουλα της κυβέρνησης, απέναντι στην καταστολή και στο χτύπημα της απεργίας και των συνδικάτων, απέναντι συνολικά στην τρομοκράτηση και τις διώξεις εργαζομένων.

Συνεχίζουμε μπροστά με αγώνα οργανωμένο για όσα καθορίζουν τη ζωή μας. Απέναντί μας ξέρουμε ότι έχουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εργοδοτικές ενώσεις, την κυβέρνηση με την ΕΕ και τις οδηγίες της. Απέναντί μας, όμως, έχουμε κι εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μπαίνουν εμπόδιο στον δίκαιο αγώνα μας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς!

Με τους αγώνες μας σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της σε υποχώρηση.

Είναι, επίσης, πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τα δύο ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Να επιστρέψουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές - ναυτικές δυνάμεις που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας. Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που δίνει τη μάχη της επιβίωσης κόντρα στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Τρίτη 21 Μάη, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στις 11.00 π.μ.. Απεργούμε και βγαίνουμε στο δρόμο! Κόντρα και στις πλειοψηφίες τόσο της ΑΔΕΔΥ, όσο και της ΓΣΕΕ που κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να μην απεργήσουν μαζί οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας κι όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.

Τώρα είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά για τη ζωή τους!

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

 

Χρήστος Πανούσος

O Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλαμώντης