11/2/21

Δελτίο τύπου για τις κινητοποιήσεις για την παιδεία


Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Παιδεία που βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας και φέρνει την αστυνομία στις σχολές καθώς και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών από την πανδημία και το σεισμό, απαίτησαν οι συγκεντρωμένοι το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και τόνισαν στις ομιλίες τους ο Μάριος Βαλωμένος, εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και ο Χρήστος Πανούσος, εκ μέρους της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ (εδώ και εδώ).

Το πρωί της ίδιας μέρας αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν φοιτητές στην πλατεία Καρλοβάσου μετά από κάλεσμα  του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, στήριξη στην οποία είχε εκφραστεί από το ΕΚΣ, καθώς και στον Εύδηλο από φοιτητές που κατοικούν στην Ικαρία.


 

Η δράση και ο αγώνας του φοιτητικού και εργατικού κινήματος δεν θα επιτρέψει να υποβαθμίζεται διαρκώς η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας. Η καταστολή που εξαπολύει διαρκώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μας κάμπτει αλλά δείχνει τη γύμνια της και το δίκαιο των αγώνων μας.

 






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ